Ketodieet (koolhydraatarm) is ongezond, dit is waarom.

MindsetDieet blog - Aanbevolen hoeveelheid eiwit is 0,8 gram. Photo by rawpixel.com from Pexels (free download)

Een koolhydraat arm ketodieet, waarbij je zo goed als alle koolhydraten vermijdt, is al enige tijd populair. Je valt er in het beging makkelijk mee af omdat het best lastig is om veel calorieën binnen te krijgen als je geen koolhydraten mag eten. Maar gezond is het niet.

 

Het ketodieet is een veel te eenzijdig dieet. Mensen die het heel strikt volgen, gaan zelfs bepaalde groente- en fruitsoorten niet meer eten omdat ze anders te veel koolhydraten binnen krijgen. Bij het ketodieet wordt vaak niet meer dan 30 gram koolhydraten aanbevolen, en die krijg je al snel binnen met bijvoorbeeld 1 flinke banaan.

 

Het ketodieet heeft ook allerlei nare bijwerkingen:

In het begin ben je doodmoe omdat je lichaam niet gewend is om zijn brandstof elders te halen dan uit koolhydraten. Je lichaam moet leren om op vetverbranding over te schakelen, wat zorgt voor de gekende ketogriep die zich uit in een vermoeid en zwak gevoel.

 

Doordat je lichaam in ketose gaat, wordt er een acetongeur gevormd die zorgt voor een slechte adem.

 

Met dit dieet krijgt je ook te weinig vezels binnen waardoor de kans op voedingstekorten reëel is. Om die reden worden er ook meestal voedingssupplementen aangeraden bij het ketodieet.

 

Koolhydraten zijn niet slecht en horen in een gezond dieet, kies de goede eruit en eet er de juiste hoeveelheid van.

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.